EURO CONNECTION

V kolikor za svoj filmski projekt v razvoju iščete koprodukcijo v tujini, se lahko prijavite na 15. EURO CONNECTION short pitch dogodek, ki se bo zgodil 31. januarja in 1. februarja 2023 na filmski tržnici največjega svetovnega festivala kratkega filma v Clermont Ferrandu. Slovenska strokovna komisija bo najprej izbrala najboljšega med prijavljenimi projekti in ga nominirala za  predstavitev med 14 drugimi evropskimi projekti v Clermont Ferrandu. Pogoj za prijavo je, da ima projekt produkcijska sredstva že delno zagotovljena.

Prijavljeni projekti morajo ustrezati naslednjim kriterijem:

  • Projekt je kratki film (animirani, igrani, dokumentarni, VR, …) 
  • Dolžina projekta ne presega 30 minut. 
  • Projekt mora imeti zagotovoljeno delno financiranje, ki ne izhaja iz lastnih sredstev. 
  • Producent filma namerava projekt razvijati kot mednarodno koprodukcijo.
  • Snemanje ali produkcija filma se ne bo začela pred junijem 2023.

#themoreyouknow: Euro Connection je evropsko koprodukcijsko srečanje s področja kratkega filma, ki se vsako leto odvije na filmski tržnici kratkega filma na Festival du court métrage de Clermont-Ferrand. Namen te platforme je vzpostaviti partnerstva in odpirati možnosti koprodukcij med evropskimi produkcijskimi hišami, ki se ukvarjajo s kratkim filmom.  

Srečanja Euro Connection se vsako leto udeleži 150 predstavnikov evropske filmske industrije. Do sedaj je prvih deset edicij obrodilo 100 posnetih in zaključenih filmov, od tega 51 mednarodnih koprodukcij.  

Svoje prijave nam lahko pošljete na email naslov peter(@)kraken.si do najkasneje 20. oktobra 2022.

Prijavnice so zaradi mednarodnega dogodka v angleškem jeziku: